Antistatik Epoksi Kaplama

Endüstriyel amaçlarla kullanılan binaları daha az tehlikeli bir yer haline getirebilmek için antistatik epoksi kaplama kullanmak akıllıca bir seçimdir. Antistatik kaplama sayesinde elektrik akımının yüzeyde birikmesi önlenir ve iş yerinde zaman geçiren bireylerin hayatları korunur.

Bunun yanı sıra teknolojik aletlerin bulunduğu bir iş yeri ise makinelerin de güvenlikleri sağlanmış olur. Epoksi normal koşullar altında sıvı halde bulunan bir maddedir. Döşeme işlemi gerçekleştirildikten sonra sıvı halden çıkan ve şu ana kadar kullandığınız yüzey döşemelerinden çok daha katı bir hale kavuşan epoksi hem kullanışlı hem de temiz bir yüzey kaplama materyali olarak hizmet vermektedir.

Antistatik epoksi kaplama da epoksi yüzey çeşitlerinden bir tanesidir. Yaygın bir kullanım ağına sahip oldukça özellikleri de değişen bu yüzey maddesi elektrik akımı birikimini bile önleyecek seviyeye gelmiştir. bu yüzeye sahip olmak için öncelikle belirli şartların sağlanması gerekmektedir. eğer antistatik yüzey döşemesinin kullanılacağı alan yağlı bir dokuya sahipse kesinlikle epoksi kullanımı gerçekleşemez.

Öncelikle yağlı dokunun tabandan sökülmesi gerekmektedir. Epoksi uygulamasından önce bir astar kullanılması da gerekmektedir. Bu astarın asıl görevi epoksi maddesinin zemini sıkı bir biçimde tutması ve tam performans sergilemesidir. Yüzeyiniz sorunlu ise örneğin kırıklar veya pürüzler var ise bu durumların ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Epoksi kaplamanın kullanıldığı alanlardan bir tanesi de kırıkların ve çatlakların doldurulması ve duvarların yüzeylerin eski haline gelmesidir. İnşaat sektörün ayrılmaz bir parçası olan Epoksi sayesinde endüstriyel amaçlar için kullanılan binalarda da büyük kalite gelişmeleri gözler önüne serilmiştir.

Antistatik epoksi kaplama sayesinde daha güvenli bir iş yeri sahibi olabilirsiniz. Epoksi kaplanacak olan yüzeyin su sızdırmaması gerektiği de belirtilmelidir. Su sızdırması olan yüzeylerin öncelikle tamir edilmesi ardından kaplama işlemine geçilmesi gerekmektedir.

Epoksi maddesi ile kaplanacak olan yüzeylerin boş olması ve tam manası ile temiz olması gerekmektedir. Aksi halde beklenen pürüzsüz doku elde edilemez. Bir odanın içerisine epoksi kaplama yapıldıysa kapıların ve pencerelerin kapalı olması gerekmektedir. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra kapı ve pencereler açılarak havalandırma sağlanabilir.